GenelGüncel

‘‘Qırım.Aqiqat’’ Yayınlavını Başlağanına Üç Yıl Toldı

Temsilcilikniñ halqara alâqalar ve uquqiy talil hızmetleriniñ baş mesleatçıları Kıyiv şeerindeki Qırım evinde ‘‘Qırım.Aqiqat’’ radiosınıñ üç yıllığı munasebetli ile keçirilgen ‘‘Qırımnı ilhaq etüv ve Şarqnı işğal etüv yañı Ukrainanıñ raqbetlendirüvi olaraq’’ mevzusında Mıroslav Marınovıçnıñ halq ögünde lektsiyasında iştirak ettiler.

Tedbirde Refat Çubarov, İlmi Umerov ile Ahtem Çiygoz, Vaqtınca işğal etilgen topraqlar ve devlet içinde köçken şahıslar meseleleri boyunca Ukraina nazirliginiñ vekilleri, faalciler ve cemaatçılıq iştirak etti.

Tedbir esnasında ‘‘Qırım.Aqiqat’’ radiosınıñ umumen alğanda 3 yıl ve 24/7 tertibinde bir yıl devamında yayınlavınıñ qısqa taqdimi olıp keçti, zemaneviy ve kelecekteki Qırım, onıñ Ukrainadaki yeri muzakere etildi.


‘‘Къырым.Акъикъат’’ яйынлавыны башлагъанына учь йыл толды
Темсильджиликнинъ халкъара алякъалар ве укъукъий талиль хызметлерининъ баш меслеатчылары Кыйив шеэриндеки Къырым эвинде ‘‘Къырым.Акъикъат’’ радиосынынъ учь йыллыгъы мунасебетли иле кечирильген ‘‘Къырымны ильхакъ этюв ве Шаркъны ишгъаль этюв янъы Украинанынъ ракъбетлендирюви оларакъ’’ мевзусында Мырослав Марыновычнынъ халкъ огюнде лекциясында иштирак эттилер.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest