Genel

Poroşenko 5-nci Kanaldaki ‘‘Randevu’’ Teleyayını Vastasınen Qırım ve Donbass Topraqlarınıñ Sakinlerine Muracaat Etti

Ukraina Prezidenti Petro Poroşenko 5-nci kanaldaki ‘‘Randevu’’ teleyayını vaqıtında teleköpür vastasınen Qırım ve Donbass topraqlarınıñ sakinlerine muracaat etti.

Petro Poroşenko Qırımnıñ işğali bitken bir iş değen laflarnı kesen-kes red etkenini qayd etti. Tarih aksine ilhaqlar daimiy olmağanını isbat etmekte; Qırım – Ukrainadır, Ukrainanıñ qısımı olmağa devam ete ve etecektir. Ukraina Prezidenti rusiye istilâsı altında bulunğan bütün semetdeşlerimizge muracaat etip, ukrain bayrağınıñ, devlet tuğrasınıñ ve ukrain akimiyetiniñ bütün işğal etilgen topraqlarğa qaytuvı üzerinde er kün çalışqanını bildirdi. ‘‘Men ve bütün Ukraina siziñ ile berabermiz. Biz sizni iç bir vaqıt qaldırmamız. Ve iç bir vaqıt iç bir kimsege bermemiz’’, – dep yekün çekti Ukraina Prezidenti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest