GenelGüncel

NOGAY TÜRKLERİ FUTBOL LİGİ’NİN 7. SEZONU BAŞLADI

Nogay Türkleri’nin düzenledikleri Nogay Türkleri Futbol Liginin 7. sezonu Ankara’da düzenlenen  törenle başladı.Bu yıl lige, Nogay Türkleri’nin tanıtımına sağladığı katkı nedeniyle, Arslanbek Sultanbekov’un adı verildi.

 Bu yıl 7.kez düzenlenen Nogay Türkleri Futbol Ligi Ankara’da düzenlenen törenle başladı.Bu yıl ki sezona,Nogay Türkleri’nin tanıtılmasına yaptığı katkılar nedeniyle, Arslanbek Sultanbekov’un adı verildi.Geçen yıl Nogay hanlarından Edige Han’ın ismi verilmişti.

Arslanbek Sultanbekov Sezonu Başladı

Türk dünyasının ünlü sanatçısı,Türkiye’nin yakından tanıdığı Nogay halk ozanı Arslanbek Sultanbekov‘un adını taşıyan bu sezonda 10 takım ter dökecek.Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği tarafından düzenlenen Nogay Türkleri Futbol Ligi,her sezonda Nogay Türkleri’nin tarihlerinde yer alan önemli şahsiyetlerin isimlerini lige verme kararı almıştı.

Arslanbek Sultanbekov Sezonunun açılış konuşmasını yapan Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Ömer Aktürk, Geçen yıllarda kazandıkları deneyimlerleve SPOR TOTO’nun da destekleriyle Nogay Türkleri Futbol Ligi’ni her yıl biraz daha profesyonel hale getirdiklerini belirtti.Geçen yıl Edige Han’ın adını taşıyan sezonun ardından,bu yıl Türkiye’de ve dünyada Nogay Türkleri’nin tanınmasında ve tanıtılmasında çok büyük katkıları olan Türk dünyasının yıldızı Arslanbek Sultanbekov’a vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek için kendisinin adını verdik,dedi.

Açılış törenine Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerinin yanısıra çok sayıda Nogay Türkü ve konuklar katıldı.

Bu sezon 10 takım şampiyonluk için mücadele edecek

 Nogay Türkleri Futbol Ligi Arslanbek Sultanbekov sezonunda 10 takım şampiyonluk için mücadele edecek.

 

Gökbörü

Paşatav

Diriliş

Altın Orda

Edige Han

Hacıkala

Saraycık

Mus-Hak

Kasgırlar ve

Cedisan,

Takımları gelecek yıl Nogay Türkleri Uluslararası Futbol Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edebilmek için ter dökecekler.

 

Sezon Maçları Ankara Demirspor Tesislerinde yapılacak

 

            Nogay Türkleri Futbol Ligi Arslanbek Sultanbekov sezonunun maçları Anadolu Bulvarında yer alan Ankara Demirspor tesislerinde devam edecek.Futbolseverler ligi ayrıca Nogayfubol.com adresinden de takip edebilirler.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

One thought on “NOGAY TÜRKLERİ FUTBOL LİGİ’NİN 7. SEZONU BAŞLADI

Yorumlar kapatıldı.

Pin It on Pinterest