GenelGüncelTürk Dünyası

Nogay kızı Medine Karaoğlan Almanya Taekwondo Şampiyonu Oldu

Nogay kızı Medine Karaoğlan, ilk kez katıldığı Almanya Tekvando Şampiyonası’nda 29 kilo da şampiyon oldu.

Nogay kızı Medine taekwondo ile 4 yıldan beri uğraşıyor.15 Eylül günü Almanya’nın Magdeburg şehrinde yapılan ve ilk kez katıldığı Almanya Tekvando Şampiyonası’nda büyük bir zafere imza attı.

Annesi Songül Karaoğlan yaptığı açıklamada, “Medine taekwondoyu severek yapıyor, haftanın 4 günü antrenmanlara katılıyor, Aralık ayında 11 yaşını dolduracak. Büyük kızım Selin 15 yaşında. O da turnuvalara katılıp yüksek dereceler kazanıyor. Küçük oğlum Seyit de bu spor dalında kendisini geliştiriyor. Ailemizde spora ilgi birinci yerde” diyor. Babaları Tekin, çocuklarının gönüllerini hoş tutup, onlara her yandan destek ve yardımcı oluyor.

Medine Almanya’da doğup büyüdüğü için 18 yaşına kadar Alman vatandaşı. Avrupa Şampiyonası’nda, Almanya adına müsabakalara katılacak. Antrenörü Ayhan Altındağ, Medine’nin geleceğe sağlam adımlarla yürüdüğünü gururla ifade ediyor.

Kaynak : Cemil Sütbaş – Salimet MAYLIBAYEVA

Ayhan Altındağ-Medine Karaoğlan-Tekvando Şampiyonası

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest