Genel

New York, Brooklyn’de Tatar Câmisi

Amerika’da bulunan dört târihi câminin en eskisi, New York,Brooklyn’de bulunan Tatar câmisidir.Câmi,İdil-Ural bölgesinden,Polonya,Litvanya ve Baltık ülkelerinden ABD’ye göç eden Tatarlar tarafından 1907’de kuruldu.19.yüzyılın sonlarında Amerika’ya ulaşan Tatar Türkleri’nin satın aldığı eski kilise kısa zamanda bir câmiye dönüştü.Tatar Türkleri;câmiyi, anavatanlarında bıraktıkları câmiler ile aynı özelliklerde yaptı.Brooklyn’in sâkin bir sokağında bulunan Tatar câmi,sonraki yıllarda da Amerika’ya göç eden Tatar Türkleri’nin birbirleri ile buluşma noktası oldu.
Geçtiğimiz günlerde kuruluş yıl dönümünü kutlayan ve ABD’nin en eski câmisi olma özelliğine sâhip olan Tatar câmi,tam 110 yıldır bölgedeki Müslümanlara kucak açıyor.

Kaynak :Emine Demirbaş

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest