GenelGüncel

NATO: Rusya gözünü Kerç Boğazına dikti!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ‘Rusya, Kırım’ı ve Kerç Boğazı’nda inşa ettiği köprüyle Azak Denizi’ni kontrol altına almaya çalışıyor’ dedi.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ilk oturumunun ardından basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, müttefiklerin Ukrayna ve Gürcistan dışişleri bakanlarıyla bir araya geldiğini belirtti.

“RUSYA AZAK DENİZİ’Nİ KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR”

Rusya’nın, Ukrayna ve Gürcistan’ın egemenlik ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini kaydeden Stoltenberg, “Rusya, Kırım’ı ve Kerç Boğazı’nda inşa ettiği köprüyle Azak Denizi’ni kontrol altına almaya çalışıyor.” diye konuştu.

“ACİLEN UKRAYNALI GEMİ VE DENİZCİLER SERBEST BIRAKILMALI”

Stoltenberg, Rusya’nın, Ukraynalı gemi ve denizcilere şiddet kullandığının altını çizerek, Rusya’ya acilen gemi ve denizcileri serbest bırakması ve seyrüsefer serbestisini sağlaması çağrısını yineledi.

“RUSYA GÜRCİSTAN’DAKİ ASKERİ GÜCÜNÜ GERİ ÇEKMELİ”

Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’daki askeri varlığının da komşularının sınırlarına yönelik saygısızlığını ortaya koyduğunu kaydeden Stoltenberg, “Rusya iki bölgeyi de tanımayı sonlandırmalı ve Gürcistan’daki askeri güçlerini geri çekmeli.” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, NATO’nun, Rusya’nın “agresif davranışlarına” karşı Karadeniz’deki mevcudiyetini kuvvetlendirdiği yorumunu yaparak, “NATO’nun Karadeniz’de güçlü bir varlığı var. Bölgedeki varlığımızı gözden geçirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“UKRAYNA VE FRANSA’DAKİ DURUM AYNI DEĞİL”

Soru cevap bölümünde bir gazetecinin, “NATO’nun eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in, Ukrayna’daki gösteriler karşısında itidal çağrısında bulunduğunu” hatırlatarak, ittifakın, Fransa’daki gelişmeler ışığında bir açıklaması olup olmadığını sorusuna Stoltenberg, “İki durumun karşılaştırılması mümkün değil.” yanıtını verdi.

KAYNAK: AA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest