Türk Dünyası

Nallıhan Uluslararası İpek İğne Oyaları Kültür ve Sanat Festivali

Nallıhan Uluslararası İpek İğne Oyaları Kültür ve Sanat Festivali 16-19 Ağustos 2018 tarihleri arasında Nallıhan’ın meşhur konukseverliği ve dört gün süren muhteşem bir organizasyon sonunda tamamlandı.

Katılımcıların tüm çarşının içerisinde kurulan standlarda  eserlerini sergilemesi çarşının her tarafının hareketli olmasını sağladığı gibi  hem Kocahan, hem Cumhuriyet alanı aynı zamanda Belediye önü halkın ve ziyaretçilerin uğrak yerleri oldu.

Değişik ülkelerden katılan sanat topluluklarının bu sosyal bir faaliyetin içerisinde yer almış olmaları, tüm  fotoğraf ve resim sergileri ile yöresel el sanatları ve mutfak ürünlerinin  ilçenin her bir köşesine dağılmış olmaları festivalin bütünlüğü ve görselliği açısından izlenmeğe değerdi.

TÜRKSOY Teşkilatı söz konusu etkinlikte 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Türkistan’da çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir sergiyle yer aldı. Açılışta bir konuşma yapan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov; Nallıhan Belediyesi tarafından sanatsal yaratıcılığı kitlelere ulaştırmak, kültürel kimliği sanat ortamıyla paylaşmak ve toplumun sanatla bütünleşmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen uluslararası Nallıhan İpek İğne Oyaları Kültür ve Sanat Festivali açılışında yer almış olmaktan duyulan memnuniyeti ifade ederek, Nallıhan’ın sergiye ev sahipliği yaparak Anadolu ile Türkistan arasındaki gönül bağlarının güçlendirilmesine sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

THK gösterileri, Deve ve Midilliye binen çocukların çoşkusu, Ringlerde boks gösterileri, Hamiyet Gürelli hocanın defilesi muhteşem bir organizasyona imza attı,  profesyonel bir defileden farksızdı. Havai fişek gösterisi ilçeye ayrı bir renk kattı.

Türk Cumhuriyetlerinden de katılımın olduğu standlarda ülkelerin el sanatlarından değişik örnekler satışa sunuldu. Etkinlik 4 gün süresince devam etti. TÜRKSOY

Международный фестиваль культуры и искусства в Наллыхане

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest