GenelGüncel

Musa Mamut Mezarı

QIRIM TATARLARININ EBEDİ MEŞALESİ
Musa Mamut

Milliy davamızın, milliy irademizin simgesine çevrildi. Halk içinden çıkan insan. Ana-yurtunda yaşamak hakkını talep eden Qırımtatar. Musa Mamut, tüm milletini Vatansız bırakmış, yurtuna yolnu kapatmış sisteme karşı çıkarak, 28 Şubat 1978’de kendini yaktı. 
RUS işgalcilerin yargıcından: “Kırım’ı terketmezseniz, sizin hapishanede çürümeniz için herşeyi yaparız.” cevabını aldı. Musa Mahmut’un buna verdiği cevap şu oldu: “Kırım benim vatanımdır. Ben Kırım’da yaşamak, burada ölmek için geri döndüm.”
Bu cevaptan üç gün sonra motosikletli bir milis kendisini tevkife geldiği zaman, üstünü değiştirme bahanesiyle odunluğa girdi, üzerine benzin dökerek geri döndü, milise doğru yaklaşırken kendisini ateşe verdi. Taşkent’ten, tatil dolayısıyla annesinin yanında bulunan 11 yaşındaki oğlunun: “Yapma babacığım yapma” feryatları bile onu durduramamıştı.Mekanı cennet Olsun.Allah Rahmet Eylesin

musa mahmut - mezarı
musa mahmut – mezarı

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest