GenelGüncel

KKTC ve Azerbaycan arasındaki turist ziyaretleri artıyor

KKTC’nin Bakü Temsilciliğinin 1997 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini bildiren Turganer, KKTC’yi Azerbaycan’da daha fazla tanıtmayı, Kıbrıs Türk kültür ve gelenekleri Azerbaycanlı kardeşleriyle paylaşmayı amaçladıklarını bildirdi.

Turganer, Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmak için Azerbaycan’da konser, sergi, resim yarışması ve kermes gibi çok sayıda etkinlik düzenlediklerini ifade ederek iki ülke arasında eğitim ve turizm alanında önemli etkileşimlerin olduğunu kaydetti.

KKTC’deki 19 üniversitede 130 farklı ülkeden 100 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Turganer, “KKTC’de yaklaşık 500 Azerbaycanlı eğitim alıyor. Bu öğrenciler eğitimleri bitirip Azerbaycan’a döndüklerinde ülkemizin birer fahri temsilcisi olacak.” dedi.

Turganer, devlet bursu programı çerçevesinde başarılı öğrencilere burs verildiğini hatırlatarak Azerbaycanlı öğrencilerin de bu burslardan faydalandığını ifade etti.

Azerbaycanlıların Kıbrıs Türk tarihini çok yakından bildiğini ve takip ettiğini belirten Turganer, gittikleri en uzak köylerde bile insanların merhum Rauf Denktaş’ı tanıdığını söyledi.

Turganer, “Son yıllarda turizmde gözle görülür bir artış var. KKTC’liler Azerbaycan’a büyük ilgi göstermekte, Azerbaycanlılar da ülkemizi tercih etmektedir. Sağlık alanında da KKTC büyük atılım gösterdi. Azerbaycan’dan da bu yönde ülkemize yoğun ilgi olduğunu biliyorum.” diye konuştu.

Temsilcilik olarak 2018’de tempolu bir dönem geçirdiklerini belirten Turganer, KKTC’nin tanıtımı için 2019’da da faaliyetlerini artırarak sürdüreceklerini kaydetti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest