GenelGüncel

KIRIM’DA PEMBE GÖL

Koyaş gölü Kırım’ın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olmasının yanı sıra doğanın renkleriyle birleşerek büyüleyici bir görüntü sergiliyor. Suyunun tuzlu olması da Koyaş gölünün diğer bir ilginç özelliği.

Kırım’ın Karadeniz kıyısında bir kara bandıyla ayrılan Koyaş Gölü, tuzlu sudaki mikroskobik alglerden dolayı etkileyici pembe görüntüsüyle dikkat çekiyor.
Yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 2 kilometre genişliğinde çok büyük olmayan göl, ortalama olarak 1 metre derinlikle çok sığ. Sığlığı nedeniyle, sayısız küçük ve kayalık ada gölün yüzeyinde göze çarpıyor. Su buharlaştığında, göldeki tuz bu kayaların ve kıyıların etrafında kristalleşiyor ve kristal taşlar ile viyola kokusu ortaya çıkıyor. Göl, turistler tarafından büyük ölçüde bilinmiyor. Ancak Koyaş  Tuz Gölü, şifa kaynağı olduğuna inanılan çamur içerdiğini söyleyen yerliler arasında oldukça popüler.

Fotoğraf: Sergey Anaşkeviç

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest