GenelGüncelKültür Sanat

Kırım’da Kırım tarihiyle ilgili tartışmalı ders kitapları okullardan kaldırıldı

Kırım İşgal yönetimi Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanı Natalya Gonçarova, Sputnik’e yaptığı açıklamada, Kırım-Tatar toplumu temsilcilerinin şikayeti üzerine Kırım tarihine ilişkin ders kitaplarının okullarda kaldırıldığını söyledi.

kırım tatar
kırım tatar

Kırım Tatarları, Kırım’ın tarihi ile ilgili ders kitabının okullardan kaldırılmasını talep etti.

Okullardan toplatılan ders kitaplarının geleceğinin bir çalışma grubu tarafından belirleneceğini belirten Gonçarova, “Bundan sonra ne yapılacağına karar vereceğiz. Metodolojik öneri ya da paragrafların düzeltilmesi konusuna çalışma grubu karar verecek” dedi.

İkinci Dünya Savaşı yıllarında Kırım Tatarlarının yanı sıra aralarında, Yunan, Bulgar, Alman ve Ermenilerin de bulunduğu 20’den fazla millet zorla göç ettirildi. 195 bin dolayında Kırım Tatarı yarımadadan sürüldü. Kırım Tatarları tarihin en acımasız sürgününe ugratıldı

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest