GenelGüncel

Kırım’da, Engelli Çocuklar ve Ergenler için “İyi Ruh Hali Günü”

Kırım Müftülüğü, Engelli Çocuklar ve Ergenler için Simferopol Sosyal Rehabilitasyon Bölümü’nde düzenlenen Uluslararası Engelliler Günü’ne adanmış bir yardım etkinliğine katıldı. “İyi Mood Günü” başlıklı etkinlikte, çocuklara hediyeler – yumuşak oyuncaklar ve tatlılar seti sunuldu.

Kırım Müftüsü ve Kırım Cumhuriyetinin Müslümanların Manevi İdaresi adına, “İyi Ruh Hali Günü” adlı Sevastopol kenti, Kırım Zenife Ablaeva Devlet Duması’nın dini olayları bölümünün başkanlığını kutladı.

Kırımda Engelli Çocuklar ve Ergenler için “İyi Ruh Hali Günü”
Kırımda Engelli Çocuklar ve Ergenler için “İyi Ruh Hali Günü”

Zenife Ablaeva “Kırım Müslümanlarının Manevi Yönetimi asla çocukları unutmaz, çocuklara iyi bir ruh hali vermek için her fırsatı kullanmaya çalışırız. Size iyi sağlık diliyoruz ve sizi çok sevdiğimizi biliyoruz, ”dedi.

Etkinlik sırasında çocuklar kukla gösterisini “Prensesi Atlayarak” izlediler. Genç seyirciler masal kahramanlarıyla coşkuyla empati kurdu ve zaferleri alkışladılar. Gösteriden sonra, her çocuğa yumuşak bir oyuncak ve bir dizi tatlı verildi.

Engelli ve Fiziksel Engelli Çocuklar ve Ergenler için Sosyal ve Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Inna Sviridova, her ay en fazla 30 çocuğun, her ay bölümün 70’ini ziyaret ettiğini söyledi. Bir psikolog, konuşma terapisti ve egzersiz terapisi eğitmeni çocuklarla ilgileniyor. Kultorganizator tarafından çeşitli etkinlikler hazırlanıyor, bir bakıcı ve bir sosyal hizmet uzmanı çocuklara bakıyor. Hamilik hizmetinin kaldırılmasıyla bağlantılı olarak, departman çalışanları, mümkün olduğunda, hareket halinde kısıtlanan çocuklara giderler.

Inna Sviridova “Bizim görevimiz, çocuklara günlük yaşamda kendilerine yararlı olacak becerileri öğretmektir, böylece gelecekte kendilerini bağımsız olarak hizmet edebilirler. Aynı zamanda çocuklar için ustalık sınıflarının düzenlendiği yaratıcı bir atölye ve onlara keyif veren etkinlikler düzenliyoruz. Bizim için en önemli şey çocukların mutlu gözleri ve yüzlerindeki gülümsemelerdir ”diye vurguladı.

Çocuklar ve akrabaları, iyi Mood Günü’nü konuklara hediyeler için ve en önemlisi dikkatleri için içtenlikle teşekkür ettiler.

Eylemin düzenleyicisine göre, muhataplarımızın birçoğu Müftü Raim Gafarov, girişimcileri tatil için çocukları örgütleme çağrısına yanıt verdi.

Raim Gafarov. “İyilik, iyi işler ve komşunuzu memnun etme arzusuyla insandan insana bulaşır. İslam’da çocukları memnun etmek için büyük sevap. Katılan herkese çok teşekkürler. Kısa bir süre sonra, 30’dan fazla şekerleme seti hazırladık ve çocuklar için güzel oyuncaklar satın aldık. Allah onları iyi işler için ödüllendirsin, ”dedi.

Kaynak haber fotograf

Kırım Müftülüğü Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest