GenelGüncel

KIRIM, ÖZGÜRLÜĞÜN NEFESİDİR…! MUSLİM ALİYEV

Rusların insanlık dışı uygulamaları Vatan Kırım’da olabildiğine devam etmektedir. Yeryüzünde yaşam baş döndürücü bir şekilde geçmektedir..!
Dağlara, taşlara neşe saçan Kırım Türkleri Tatarlarının son günlerdeki mezarından kalkmış Stalin’in uygulamaları sonucunda sabahlara kadar evlerinde gözyaşları dinmemektedir..!
Kırım’da 2016 yılında sözde ”terörizm” suçlanan Mus lim Aliyey, ne yazık ki, uzun bir zamandır insanlığın olmadığı Rus hapishanelerinde düşünce , ruhsal ve beden sağlığını kaybetmektedir…! 
Ne kadar ilgili mercilerden izin istendiyse, 83 yaşındaki babası Nuri Aliyev, çocuğunu dünya gözü ile görememenin hüznü ile dışı süs, içi pis medeniyette yaşayan Ruslar, baba ile oğul’un son bir defa beraber yürümelerine hiçbir şekilde müsaade etmediler…!
Halen bu cesur, mert, Kırım delikanlısının yargılanmasına devam edilmektedir..!
Zindanların taş hücrelerinde, secde yerine alınlarını çarparak yıldırmak, Rusların esaret ve işkencelere varan dayaklardan eriyerek, tabutunun boş bir şekilde taşınması için ellerinden gelenleri yaptıkları kesindir…! 
Kırım’da yaşamaya çalışan insanlarımız, eğilmez karakterleriyle, bağımsız yolu göklerden de geçse , bu yolu bulmaya çalışacaklardır…! 
Nuri Aliyev’e rahmet, kederli ailesine sabırlar dilerim….!

Münir Balıca

Pin It on Pinterest