GenelGüncelKırım TarihiKültür Sanat

Kırım Kırım Kırılan Kırım

“Kırım Kırım Kırılan Kırım” Prof. Dr. Kemal Özcan beyin isim babalığı yaptığı ve bu ismin fazileti ile donanmış bu panel kişileri düşündürmenin ötesinde göz yaşlarını yağmur damlaları gibi akmasıdır…!
Gönül temizliğin şuuru içersinde, gerçeklere kör bir gözle bakan medeniyetin karanlığı içersinden sıyrılarak bağırlarında Kırım rüzgarlarının esintileri içersindeki bulunan Dünya Kırım Tatar derneğinin , yüreği, gönlü ateşler içersinde yanan yangının adı Kırım olan, bu yangını söndürebilmek için olağan üstü bir gayret içersinde bulunan çok saygı duyduğum ve sevdiğim Başkanım Mustafa Sarıkamış ve oğlu Furkan ile yeğeni İbrahim ile dernek yöneticilerinin gayretleri ile Kırım’a ışıklar gönderen bu panele kardeşim Şevket ile katılmanın kıvancını yaşadık…! 
Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Seydişehir Belediyesi, Mustafa Sarıkamış Başkanımın değerlerine değer katarak, bu gönül başkanımın işbirliğine katılmalarının güzelliklerini insanlık arayışında bulunan Kırım’a ve Kırım halkına vermiş oldukları değer ve yardımları ile Panelin çok muhteşem bir şekilde geçmesine olanak sağladılar…! 

kırım kırım kırılan kırım
kırım kırım kırılan kırım


NEÜ. Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi 
Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan’ın sıcak ve samimi ev sahipliği içersinde Aslen Kırım Türk’ü Prof. Dr. Kutlu Kağan, Türklüğünü her şekilde Akademisyen olarak yaşayan ve yaşatmaya çalışan Prof. Dr. Toğrul İsmail ile Prof. Dr. Kemal Özkan’ın katılımlarını,kürsüde Kırım hakkındaki tarihi bilgilerini ,misafirlere ve çoğunluğu talebe olan topluluğu paylaştıklarında salonda çıt çıkmıyordu….! 
Seydişehir kaymakamı ve Belediye Başkanının Başkan Mustafa Sarıkamış ile yakın diyologları panelin çok değişik bir rengiydi…! 
Panel , bir hafta evvel yapılan ve sempozyumun tüm güzelliğini bir başkasını yaşıyordu…! 
Kürsüde bilgilerini mükemmel bir şekilde dinleyenler ile paylaşan Prof. Dr. Kutlu Kağan , Prof. Dr. Toğrul İsmail ile Prof. Dr. Kemal Özkan’ın paylaştıkları bilgilerinin her kelimesi panele katılanların gözlerinin içersinde Kırım tarihinin ve geçmişinin özelliklerini paylaştıkça salondaki ahengi ancak burada bu anı yaşayanların, hayata yeniden başlar gibi sükun içersinde yaşadıkları bir gündü …!
Kırım mücadelesi içersinde bulunan Kırım Türklerinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için hayatlarını dökük duvarların dibinde Rusların kurşunlarına hedef olan, Numan Çelebi Cihan , Bekir Çobanzade, Hamdi Giraybay, Hasan Sabri Ayvaz, Osman Akçokraklı, Abdülkerim Hilmi, Ömer İpçi ve burada yazmaya sayfalar yetmeyecek şehitlerimizi ruhları kesinlikle salonda bulunduğu kesindir. 
Mustafa Sarıkamış ve arkadaşları, bizlere mükemmel misafirperverliğin en güzelini yaşattıkları için teşekkür ederim….!
Hangi dernek, veya kişi Kırım için nefes aldıkları her dakika ve etkinliklerinin başarılar ile sonuçlanması benim yaşam biçimimdir.. Çünkü tek bir Kırım ve tek bir Kırım mücadelemiz var…! 
Zorluklar içersinde bulunan Kırım ve hemşerilerimizin mücadelelerinde yanında bulunmak için, birlikte nefes aldığımızda ve saygılarımızda kusur etmediğimizde birlikte nefes aldığımızda, Kırım mücadelemiz çok daha güçlü olacağız…! 
Birlikte çok güzel günlere, el ele, gönül gönüle, bağımsızlık yolunda, Bir Celal Başkan, Bir Mustafa Başkanın yanında nice Başkanlar ve arkadaşlarını görmek umuduyla…!
Tekrar Mustafa Sarıkamış Başkanıma ve arkadaşlarına saygı ve sevgilerimi sunarım…!

Münir Balıca
Münir Balıca

Pin It on Pinterest