GenelGüncel

Kırım Çernomorskoye bölgesinin İmamları, Büyük Cuma Camii’nin şantiyesini ziyaret etti

Kırım Çernomorskoye bölgesinin İmamları, Akmescid’deki Büyük Cuma Camii’nin inşaat alanını geziyle ziyaret etti. 15 dini bakan inşaat çalışmaları ile tanıştı. Tura başlamadan önce, imamlar okudu. Daha sonra, üretim ve teknik bölüm başkanı Ziya Aliyev, caminin ana mekânları etrafında imamlar düzenlemiş, lobinin, soyunma odasının ve salonun yer alacağını, abdesthaneyi, erkek ve kadın bölümlerini, caminin ana salonunu, bitişik alanı ve engelli asansörlerini göstermektedir. Ayrıca imamlar, Kırım ve Sivastopol Müslümanlarının Manevi Yönetimine ev sahipliği yapacak olan idari binayı ve misafirlerin konaklayabileceği bir misafirhaneyi tanımışlardır.

İlçe imam Leman Abduramanov’a göre, Karadeniz bölgesinin dini bakanları, inşaatın güzelliğinden ve binanın güzelliğinden etkileniyor.

“Bu yapıyı ziyaret etmekten mutluyuz, burada ilk namazın ne zaman yapılabileceğini keşfettiğini umuyoruz. Leman Abduramanov, “Bu, Müslümanları birleştirecek bir cami olacak, bu da Kırım’ın ruhsal dirilişi ve refahının bir sembolü olacak” dedi.

Törenden sonra imamlar Akmescidin eski kesiminde bulunan Kırım Muftiyatı’nı ziyaret ettiler ve yeni seçilen Müftü Haji Emirali Ablayev’i seçimlerinde kutladılar. Müftüleri yalnızca manevi mentorlukları için değil, aynı zamanda Kırım Müslümanlarının sosyal ve maddi sorunlarının etkili çözümü için de teşekkür ettiler.

Kırım Müslümanları Müftüsü Hacı Emirali Ablaev, ziyaretçilere ve tebriklerin ılık sözleri için konuklara teşekkür etti. O, imamlara büyük bir sorumluluk yüklendiğini, Müslümanlara örnek olması gereken ve onları doğru yola yönlendiren imamlar olduğunu belirtti.

Kırım Müftüsü, “Bugün ana hedefimiz Kırım Tatarlarının yarımadası, kültürü ve dili üzerinde barışı korumaktır ve bu meydan okuma her birinizle karşı karşıyadır.”

Karadeniz bölgesinin İmamları, Büyük Cuma Camii’nin inşaatının, Kırım’daki ana Müslüman dini yapının inşasında yer alan herkese iyimserlik gücü ve sağlığının başarılı bir şekilde devam etmesini diledi.

CRO DUM Crimea’nın Basın Servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest