GenelGüncelKültür Sanat

Kırıkkale’de “Türk Dünyası Hatıra Ormanı” Açılacak

Kırıkkale’nin Çelebi İlçesinde Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü ve TÜRKSOY’un 25. yılına ithafen “Türk Dünyası Hatıra Ormanı” açılışı yapılacak.

luslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un resmi sitesinden yapılan açıklamada,” TÜRKSOY, Türk halklarının kültürel zenginliğini yaşatmak ve genç kuşaklara aktarmak amacıyla 25 yıldır faaliyet göstermektedir. Türk halklarının zengin kültürünü korurken, geleceğimiz olan genç nesillere yaşadığımız coğrafyayı da en iyi şekilde miras bırakmayı hedeflemekteyiz. Ecdadımız Dede Korkut’un “Toprağı ekip biçmezsen korumaya, korumazsan ise ekip biçmeye değmez” sözlerindeki hikmette de olduğu gibi, bulunduğumuz bölgeleri koruyarak, yaşamımızın vazgeçilmezlerinden olan temiz havanın ana kaynağı ağaçlara can vererek hatıra ormanımızı kurmayı amaçlıyoruz.
TÜRKSOY, Kırıkkale Valiliği, Çelebi Kaymakamlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) işbirliğiyle Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü ve TÜRKSOY’un 25. yılına ithafen Kırıkkale Çelebi İlçesinde gerçekleştireceğimiz “Türk Dünyası Hatıra Ormanı”nın açılışında sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. ”denildi
Etkinlik 7 Ekim 2018 tarihinde, Çelebi Kültür Merkezi önünde saat 12:00’da başlayacaktır.


Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest