Türk Dünyası

Kırgızistan’da “Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi”

Ruh Ordo Kültür Merkezi’nde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’ın ev sahipliğinde “Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi” başladı.

Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye’nin üyesi olduğu Türk Konseyi’nin 6. Zirvesi’ne Özbekistan ‘onur konuğu’, Macaristan ise ‘gözlemci ülke’ sıfatıyla katıldı.

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’ın ev sahipliğinde Çolpon Ata kentinde düzenlenen Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi’ne katıldı.

Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaret hacmini yükseltmek ve potansiyeli daha iyi değerlendirebilmek için yeni açılımlara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. Biz bu konuda kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz” dedi.

 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest