Genel

Kırgızistan, “2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti – Oş” etkinliklerinin düzenlenmesi için gerekli potansiyele sahip

Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Altınay Omurbekova, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’u kabul ederek Oş şehrinin 2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi nedeniyle düzenlenecek etkinlik konularını görüştü.

Görüşmede Omurbekova, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Kırgızistan hükümetinin “Kültür Başkenti” projesine önem verdiğini ve bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ülke için önemli olduğunu vurguladı.

Altınay Omurbekova, “Bizim için özellikle Oş şehrinin Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi çok önemlidir. Bu etkinlik çerçevesinde, saygın uluslararası örgütlerin temsilcileri ülkeye gelecek, diğer yandan da Kırgızistan’a turist çekmek için katkı sağlayacaktır. Uluslararası düzeyde büyük etkinlikleri organize etme ve yürütme konusunda deneyimimiz vardır. Oş şehrinin 2019’da Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanına layık olacağına eminim.” şeklinde konuştu.

Görüşmede Düsen Kaseinov, Kırgızistan’ın “Dünya Göçebe Oyunları” düzenlenmesi konusunda eşsiz bir deneyime sahip olması nedeniyle Kültür Başkenti etkinliklerinin üst düzey bir organizasyonla gerçekleşeceği yönündeki umudunu dile getirdi.

Kaseinov, “Kırgız Cumhuriyeti, Türk Dünyası Kültür Başkenti – Oş etkinliklerinin düzenlenmesi için gerekli yaratıcı insan potansiyeline sahiptir. Oş şehrinde incelemelerde bulunduk, altyapı hakkında bilgi edindik ve şehrin bu tür büyüklükteki bir olayın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için gereken tüm şartlara sahip olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Görüşme sonunda Düsen Kaseinov, Altınay Omurbekova’ya dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un 90. doğum yıldönümü vesilesiyle TÜRKSOY tarafından hazırlanan “Cengiz Aytmatov’u Okumak” isimli sanat albümünü takdim etti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest