GenelGüncel

‘‘Kimlik temelli çatışmalar: medeniyet, tarih ve siyaset boyunca rusiye ve ukrain tartışmaları’’

2018 senesi boş ay (noyabr) 2 künü Temsilcilikteki halqara alâqalar ve uquqiy talil hızmetleriniñ baş mesleatçıları Valeriya Pahomova ve Ruslan Seydametov ‘‘Sovet ve sovet soñrası siyaset ve cemiyet’’ jurnalınıñ mahsus sanı esasında ‘‘Kimlik temelli çatışmalar: medeniyet, tarih ve siyaset boyunca rusiye ve ukrain tartışmaları’’ mevzusında panel munaqaşasında iştirak ettiler.

Tedbirni halqara munasebetler İnstitutı (Kıyiv), Yohan Skıtte adına siyasiy araştıruvlar İnstitutı, Tartus universiteti teşkil ettiler.

Tedbirde Nataliya Musiyenko (Ukraina Milliy akademiyası İlmiy-tedqiqiy zemaneviy sanat institutı), Oleksandra Yatsık (PIASt Lehistan ihtisas yükseltüv institutı, Varşava), Oleksandr Potehin ile Marına Bessonova (Ukraina ilimler Milliy akademiyasınıñ cian tarihi İnstitutı), Andriy Makariçev (Tartus universiteti), Andreas Umland (‘‘Sovet ve sovet soñrası siyaset ve cemiyet’’ kitap seriyasınıñ baş muarriri ve ‘‘Sovet ve sovet soñrası siyaset ve cemiyet’’ jurnalınıñ mesleatçı muarriri), yerli ve çetelden kelgen ekspertler iştirak etti.

Munaqaşa esnasında ‘‘Sovet ve sovet soñrası siyaset ve cemiyet’’ jurnalınıñ sanı taqdim etildi, esas siyasiy añlavlar boyunca rusiye ve ukrain müellifleriniñ izaatlarında farq ve böyle izaatlavnıñ aqibeti muzakere etildi. Bundan da ğayrı, munaqaşa iştirakçileri Rusiye Federatsiyasınıñ siyasetini ve onıñ Ukraina topraq bütünligine qarşı areketlerini muzakere ettiler, 2014 senesinden başlap bügünge qadar vaqialarnı talil ettiler, Donetsk ile Lugansk vilâyetleriniñ işğal etilüvi ve Qırım yarımadasınıñ ilhaq etilüvi munasebeti ile ukrain cemiyeti çıqarğan derslerni közden keçirdiler.


2 ноября 2018 года главные консультанты служб международных связей и правового анализа Представительства Валерия Пахомова и Руслан Сейдаметов приняли участие в панельной дискуссии, на основе специального номера журнала «Советская и постсоветская политика и общество», под названием «Столкновения в идентичности: российские и украинские дебаты о культуре, истории и политике».

Организаторами мероприятия стали Институт международных отношений (г. Киев), Институт политических исследований им. Йохана Скитте, Тартуский университет.

В мероприятии приняли участие: Наталья Мусиенко (Научно-исследовательский институт современного искусства Национальной академии наук Украины), Александр Яцык (Польский институт повышения квалификации PIASt, Варшава), Александр Потехин и Марина Бессонова (Институт мировой истории Национальной академии наук Украины), Андрей Макаричев (Тартуский университет), Андреас Умланд (главный редактор книжной серии «Советская и постсоветская политика и общество» и редактор консультаций для журнала «Советская и постсоветская политика и общество»), отечественные и зарубежные эксперты.

Во время дискуссии аудитории был представлен выпуск журнала «Советская и постсоветская политика и общество», обсуждены разногласия интерпретаций ключевых политических понятий российскими и украинскими авторами и последствия такой интерпретации. Также участники обсудили политику Российской Федерации и ее действия в отношении территориальной целостности Украины, проанализировали события начиная 2014 и заканчивая настоящим временем, рассмотрели уроки, которые вынесло для себя украинское гражданское общество в связи с оккупацией Донецкой и Луганской областей и аннексией Крымского полуострова.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest