GenelGüncel

Kazakistan’da Halk Birliği Günü kutlanıyor

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da 1 Mayıs Halk Birliği Günü, çeşitli kültürel etkinlikler ve spor faaliyetleriyle kutlanıyor.

Halk Birliği Günü nedeniyle Nur Sultan şehir merkezindeki Kazak Yeli (Halkı) Meydanı’nda kutlamalar yapıldı. Bazı parklar ve kapalı alanlarda da kültürel ve spor etkinlikler gerçekleştirildi.

Kazakistan’da yaşayan etnik grup temsilcilerinin geleneksel yemekleri ve kıyafetlerinin sergilendiği Kazak Yeli Meydanı’nda halter, güreş, aşık gibi geleneksel spor oyunları oynandı.

Meydanda kurulan sahnede Kazak sanatçılar konser verdi. Ayrıca, ülkede yaşayan farklı etnik grupların geleneksel dans gösterileri yapıldı.

Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Senato Başkanı Dariga Nazarbayeva, Başbakanı Askar Mamin ve Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin meydanı ziyaret ederek Halk Birliği Günü’nü kutladı.

Nazarbayev, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, 1991’de kazanılan bağımsızlık sayesinde büyük başarılar elde edildiğini kaydetti.

“Dünyaya tanınan devlet haline geldik. Bize güveniyorlar. Biz kendi aralarında kavga edenleri barıştırıyoruz.” diyen Nazarbayev, dünyada dinler ve farklı etnik gruplar arasında savaşların yaşandığına ve bu nedenle mülteci sayısının küresel düzeyde arttığına işaret etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de Almatı kentindeki Abay Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinliğine katılarak Halk Birliği Günü’nü kutladı.

Kazakistan’da 1996’dan itibaren her yıl 1 Mayıs, Halk Birliği Günü olarak kutlanıyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest