GenelGüncel

Kazakistan’da “Göçebeler Alemi” festivali yapılacak

Kazanat Hipodromu’nda gerçekleştirilecek etkinliğe Bulgaristan, Azerbaycan, Türkiye, İran, Güney Kore, Kırgızistan, Moğolistan ve Özbekistan’dan takımlar katılacak.

Nur Sultan’ın ana caddelerinden katılımcıların yürüyüşüyle başlayacak festivalde okçuluk, kartalcı, kökpar, güreş, atlı güreş ve diğer geleneksel spor yarışmaları yapılacak, el sanatları, deri, gümüş işleme ve diğer örnekler gösterilecek.

Saka, Hun, İskit ve diğer eski çağ dönemlerine ait kostümler, çeşitli oyun ve yarışmalar da sergilenecek.

Festival organizatörü Kazak Turizm Ulusal Şirketi’nden yapılan açıklamada, etkinliğin amacının göçebelerin kültürel ve tarihi mirasını, ulusal geleneklerin canlanmasını ve dövüş sanatlarının ideolojisini teşvik etmek olduğu belirtildi.

Kazak Turizm Ulusal Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Timur Duysengaliev yaptığı açıklamada, festivalin dünyaya Nur Sultan’ın sadece gelişmiş altyapısı ve güzel binaları olan idari merkez değil, turist talebini karşılayabilecek eşsiz bir şehir olduğunu göstermek açısından da önemli görülmesi gerektiğini kaydetti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest