GenelGüncel

Herson vilâyetinde Memuriy hızmet merkeziniñ tantanalı açıluvı olıp keçti

2019 senesi qara qış (yanvar) ayı 18 künü Herson vilâyetindeki Geniçesk rayonınıñ Novooleksiyivka qasabasında Memuriy hızmet merkeziniñ tantanalı açıluvı olıp keçti.

Memuriy hızmet merkezi Ukraina vatandaşları ve bu cümleden Ukrainanıñ vaqtınca işğal etilgen Qırımnıñ sakinleri içün berilgen memuriy hızmetlerniñ keyfiyetini kötermek maqsadınen Novooleksiyivka qasaba şurası, Ukraina Prezidentiniñ Qırım Muhtar Cumhuriyetindeki Temsilciligi ve ”Strategik araştıruvlar boyunca Qırım institutı” (Kıyiv) cemaat teşkilâtı arasında işbirlik ve qol tutuv aqqında Memorandum esasında ve Ukrainada Çehiya Cumhuriyeti Elçihanesiniñ maddiy yardımı ile teşkil etildi.

Merkezniñ açıluvında Ukrainada Çehiya Cumhuriyeti Elçihanesiniñ vekilleri, Qırımtatar halqınıñ meseleleri boyunca Ukraina Prezidentiniñ Vekâletlisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukraina Prezidentiniñ Qırım MC Daimiy Temsilcisiniñ Birinci muavini İzet Gdanov, vilâyet ve rayon akimiyetleriniñ resmiy vekilleri, yerli cemaat ve matbuat vastaları iştirak ettiler.

Menba : Ukraina Prezidentiniñ Qırım Muhtar Cumhuriyetindeki Daimiy Temsilcisiliği


Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu
İzet Gdanov

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest