Genel

Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı dizi oluyor

Hacı Bayram-ı Veli, Ankara’da düzenlenen sempozyumla anıldı. Sempozyumda konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatının dizi yapılacağını müjdeledi.

Yedi asır önce doğdu, hocası “Bayram” ismini verdi, aldığı ilim irfan ışığıyla bozkırı aydınlattı.

Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin’den, Eşrefoğlu Rumi’ye Anadolu’da binlerce talebe yetiştirdi.

Hacı Bayram-ı Veli, Ankara’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyumla anıldı. Sempozyumda, Hacı Bayram-ı Veli’nin düşünce ve öğretileri konuşuldu.

“Kamil insanlar yetiştiren önemli bir mutasavvıf”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ramazan Muslu, “İlim, hikmet ve irfanı kendisinde topladığını, kamil insanlar yetiştiren önemli bir mutasavvıftı. Ankara’nın manevi mimarı olan bir zatın, çeşitli etkinliklerle anılıp genç kuşaklara tanıtılmasının gelecek adına umut verici bir faaliyet.” dedi.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren de sempozyumda kürsüdeydi.

Eren konuşmasında şunları söyledi:

“Bu büyük zatların hikmetli konuşmalarını, İslam’ın hakikatlerini özümsedikleri ve bizlere damıttıkları bu güzel sözleri de hem işlerimizde hem hayatımızda şiar edinmeye çalışıyoruz.” 

Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatı dizi oluyor 

İbrahim Eren, sempozyumda, Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatının dizi olacağı açıklamasını da yaptı.

“İnşallah önümüzdeki yıllarda da Yunus Emre hazretlerinin dizisi gibi Hacı Bayram-ı Veli hazretleri dizisini de sizlere seyretmeniz için ekranlarımıza getireceğiz.”

Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumunda öğrenciler arasında düzenlenen afiş ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri de verildi.

Kaynak: TRT Haber 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest