Genel

En Ucuz Benzin Türkmenistan’da

Bağımsız Devletler Topluluğu’nda en ucuz benzin Türkmenistan’da satılıyor.

150 Ülkede akaryakıt fiyatlarını günlük izleyen ve derecelendirme yapan Gobal Petrol Prays’n verilerine göre, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Tacikistan ve özel statütüsyle Türkmenistan’dan oluşan BDT ülkeleri arasında benzin litre fiyatının en ucuz olduğu ülke 43 sent ile Türkmenistan, birinci sIrada yer alıyor.

31 Aralık itibariyle   Türkmenistan, benzin fiyatları sıarlamasında dünyada benzinin en ucuz olduğu 7. Ülke statüsünde bulunuyor. Benzinin litresinin 0.43 Dolara satıldığı Türkmenistan; Venezuela, Sudan, İran, Kuveyt, Cezayir ve Nijerya’dan sonra 7. Sırada yer alıyor.

Benzinin litre fiyatının en ucuz olduğu ülke 0.01 Dolarla Venezuelle olurken, litre fiyatının  2.04 Dolar olduğu Honk Gonk, benzin fiyatları sıralamasında birinci sırada yer alıyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest