GenelGüncelTürk Dünyası

Doğu Türkistan Türk-İslâm dünyasının namusudur”

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk: “Doğu Türkistan’a sahip çıkmak Türk milletinin, Müslümanların, ümmetin ve Türk-İslâm dünyasının namusu, iffeti, ahlâkî, millî, vicdanî ve imanî sorumluluğudur.”

• “Doğu Türkistan’da cep telefonunuzda bir ezan sesi, kâbe resmi ya da boynunuzda ay yıldızlı bir kolye, bir tişört taşımanız halinde bunların tamamı terörist, bölücü, radikal, islami terörist diye suçlanmanıza, hapse atılmanıza gerekçe…”

Seyit Tümtürk -Alperen ocakları

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, “Doğu Türkistan’a sahip çıkmak Türk milletinin, Müslümanların, ümmetin ve Türk-İslâm dünyasının namusu, iffeti, ahlâkî, millî, vicdanî ve imanî sorumluluğudur. Doğu Türkistanlılar Türk’tür ve Türk dünyasının namusudur. Müslüman ümmetinin bir parçası olması hasebiyle İslam dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır. İnsan olması hasebiyle de insanlık âleminin en mazlum coğrafyasıdır” dedi.
Konya Alperen Ocakları’nda dünya kamuoyuna seslenen Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, Doğu Türkistan’da 35 milyon Müslüman Uygur Türklerinin yaşadığını ve bu soydaş ve dindaşlarımıza diktatör Çin yönetimi tarafından her türlü zulmün reva görüldüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı: “Doğu Türkistan 1949 yılında işgal edildi. 68 yıldır fiili bir işgal ile sistematik bir asimilasyon ve soykırım politikası uygulanıyor. Doğu Türkistan’da 66-97 yılları arasında 11 yer altında toplam 46 nükleer deneme yapıldı. 1985 yılında uygulanan şehirde tek kırsalda iki çocuk uygulaması var. Demografik yapıyı değiştirmek için Doğu Türkistan’a Çin’li göçün teşvik edilmesi var. Yine 5-10 yıldır uygulanan 5-7 yaşındaki çocuklarımıza çift dilli eğitim projesi adı altında yine bunları Çin’in iç bölgelerinde eğitime tabi tutma ya da Çin eğitiminin ön plana tutma girişimleri de var. Burada İslamî hassasiyetlere, ibadetlere, millî kimliğe karşı uygulanan yasaklar söz konusu.”

MÜSLÜMANLAR YÜZ TARAMAYLA OTOKONTROL EDİLİYOR 
Doğu Türkistan’da “namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, sakal bırakmak, başörtüsü”nün yasak olduğunu dile getiren Tümtürk, “Bırakın bunları cep telefonunuzda bir ezan sesi, kâbe resmi ya da boynunuzda ay yıldızlı bir kolye, bir tişört taşımanız halinde bunların tamamı terörist, bölücü, radikal, islami terörist diye suçlanmanıza, hapse atılmanıza gerekçe” gösterildiğini de söyledi. 
Tibet’e yıllarca zulmeden Chen Quanguo isminde valinin Doğu Türkistan’a gelmesiyle birlikte her türlü zulüm, baskının arttığını ve soykırım yapılmaya başlandığını ifade eden Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Tümtürk, “Chen Quanguo’nun gelişiyle birlikte otokontrol ve baskı daha da arttı. arttığına dikkati çeken Tümtürk, şu düşündüren açıklamayı yaptı: “Doğu Türkistan’da her sokak başına konulan binlerce kameralarla yüz tarama sistemi var şimdi. Kapıdan çıkıyorsun yüz tarama sitemiyle senin ismin kimliğin hemen bilgisayara düşüyor, nereye girdin, nerede yürüdün herşey otokontrol ediliyor. Şimdi 5 milyona yakın Doğu Türkistanlı, Nazi Kamplarından beter işkence gördüğü kamplarda bugün sırf Müslüman ve Türk olduğu için tutuklu.

DÜNYA, DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ZULME SESSİZ, KÖR VE SAĞIR…
Uygur Müslüman kızları zorla Çinlilerle evlendiriliyor. Bu da kardeş aile, milletler ittifakının bir parçası olarak bizi tamamen Çinlileştirmeye yönelik bir operasyon. Buna karşı çıkma şansın yok. Sen buna karşı çıkarsan radikal, dinci terörist, El-Kaideci, Daişci, milletler ittifakına ihanet etmiş vatan haini! Buna hiç kimse itiraz edemiyor. Bu rezalet yaşanıyor. 
Hitler 1940 yılında Yahudilere soykırım uyguladı. Bütün dünya bunu lânetledi. Paneller, konferanslar ve anma toplantıları yapılarak Hitler ve Nazi Almanya’sı kınanıyor. Ama 2018 yılında Doğu Türkistan’da 35 milyon Müslüman Uygur Türklerine yapılan bu katliamı ve ahlâksızlaştırmayı kınamıyoruz. Hitler o kadar insanı katletti ve canını aldı. Çin bizim canımızı da alıyor, namusumuzu da alıyor imanımızı da alıyor. Ama dünya buna karşı sessiz, kör ve sağır…”
“ZULME KARŞI SESSİZ KALAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”
Doğu Türkistan’da Uygurlu Müslümanlara Çin’in uygulamış olduğu soykırım politikalarına en başta Türkiye’nin ve Müslüman ülkelerin karşı çıkması gerektiği üzerinde de duran Tümtürk, 
Daha sonra şu soruları yöneltti: “Hiç sahip çıkmıyorlar. Yâni şu anda Doğu Türkistan’la ilgili Türkiye’de, Çin’e karşı bir açıklama duydunuz mu? Türk medyasında Doğu Türkistan’daki bu soykırım, zulüm ve ahlaksızlaştırmayla ilgili bir haber görüyor musunuz? İki yıldır hiç görmüyoruz. Peki Peygamber Efendimiz ne diyor? Zulme karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır diyor. Bu hadis hepimizi, sizi de beni de dağdaki çobanı da ve başımızdaki emirül mümini de kapsıyor. Peki Çin’e karşı neden itiraz edemiyoruz? Tamam uluslararası ilişkiler, denge politikası, İpek Yolu projesi ya da Amerikan oyunu var Doğu Türkistan’da.. Onun için biz susalım! Amerikan oyunu var diyerek, bundan şüphe ederek oradaki 35 milyon Müslüman Türk’ü Çin’in zulmüne terk etmek İslamî mi? Bu milli mi? Bu ahlâkî mi?”

DOĞU TÜRKİSTAN’A SAHİP ÇIKMAK İMANÎ BİR SORUMLULUKTUR
“Doğu Türkistan’a sahip çıkmak Türk milletinin, Müslümanların, ümmetin ve Türk-İslâm dünyasının namusu, iffeti, ahlâkî, millî, vicdanî, imanî sorumluluğudur. Hiç kimse bundan kaçıp kurtulamaz” diyen Tümtürk. Doğu Türkistan’da Amerikan oyunu, Amerikan operasyonu, Amerikan yardımı diye bir yardımın olmadığını öne sürerek Hz. Ali’nin “Zulme karşı durunuz. Zulme karşı duramazsanız zulmü duyurunuz” sözünü hatırlattı. Tümtürk, “Niye Türkiye’de iki yıldır basın, medya Doğu Türkistan’la ilgili sansür uyguluyor? Bu sözün neresindeyiz? Bizim oturup kendimizi çek etmemiz lâzım. Doğu Perinçek bugün Doğu Türkistan davasını Türkiye’de şekillendiren, Doğu Türkistan davasına istikâmet veren bir pozisyon almış durumda. Türkiye’de, Doğu Türkistan’la ilgili Doğu Perinçek’ten başka konuşacak devlet büyüğü yok mu?” diye konuştu

“DOĞU TÜRKİSTAN TÜRK-İSLAM DÜNYASININ NAMUSUDUR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la son iki yıldır görüşemediği kaydeden Tümtürk, Türkiye’nin elinde Çin’e karşı kullanabileceği kartlardan birisinin İpek Yolu projesi olduğuna dikkati çekerek şunları dile getirdi: “Çin’in yeni İpek Yolu projesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyup koz ve kart olarak kullanabileceği bir proje. Yüksek hızlı tren projesiyle Pekin’den Londra’ya 5-6 bin km’lik bir mesafeyi demir ipek yoluyla kuşatacak. 20 trilyon dolar, 4 milyar insan, 67 ülkeyi kapsayan bu projede Çin’in hedefi; önce Doğu Türkistan’ı bitirmektir. Daha sonra dünyaya yayılmacı, istilacı politikalarını devam ettirmek ve yaygınlaştırmak. 
Türkiye şunu demesi lâzım: Eğer bu projeyi sen hayata geçirmek istiyorsan, bu projenin proje ortağıysam ben, Doğu Türkistan’da normalleş, bu insanları imha politikalarından vazgeç dediği anda Çin oturup bu konuyu tekrar müzakere etmek, düşünmek, Doğu Türkistan’daki bu vahşeti ve soykırımı durdurmak zorunda kalır. Bizim Türkiye’den beklentimiz budur.” 
Tümtürk, Türk ve İslam kamuoyu ile dünya kamuoyuna şu mesajı verdi: “Unutmayalım ki Doğu Türkistanlılar Türk’tür. Türk dünyasının sorumluluğu var. Doğu Türkistan Türk-İslam dünyasının namusudur. Müslüman ümmetinin bir parçası olması hasebiyle İslam dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır. İnsan olması hasebiyle de insanlık âleminin en mazlum coğrafyasıdır. Dünyanın barış ve huzuru için Çin’in bu diktatör ve faşist yönetimine mutlaka dur demesi gerekir. Aksi takdirde Çin belası, Yecüc Mecüc olarak adlandırdığımız bu 1,5 milyarlık insan seli bugün Doğu Türkistan’ı yok ederse yarın Asya’yı ve bütün dünyayı adetâ aynı tehditle yok edecektir. Ben buradan bütün insanlığa bu çağrıda bulunuyorum.”

Haber: Mustafa Balkan
Fotoğraflar: Berkcan Karacaoğlu

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest