GenelGüncel

Çok tehlikeli adım! ABD’ye ait USS Fort McHenry çıkartma gemisi, Rusya’nın karşı çıkmasına rağmen Karadeniz’e doğru ilerliyor

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait USS Fort McHenry çıkartma gemisi, Rusya’nın sert dille karşı çıkmasına rağmen Karadeniz’e doğru ilerliyor. Rusya-Ukrayna geriliminde Ukrayna tarafında olan ABD’nin bölgede, Rusya’ya gözdağı vermek amacıyla bulunacağı belirtiliyor.

ABD Donanması’na ait USS Fort McHenry çıkartma gemisinin Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e doğru yöneldiği bildirildi.

ABD Altıncı Filo basın dairesinden yapılan açıklamada, 22. deniz sefer grubunda yer alan USS Fort McHenry (LSD 43) çıkartma gemisinin Çanakkale Boğazı’ndan Karadeniz’e doğru ilerlediği kaydedildi.

‘Barışçıl nitelikte değil’

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker, Washington’un Karadeniz’deki varlığını arttırma imkânlarını gözden geçirmesi gerektiğini, ayrıca Kiev’e ek silah sevkiyatı yapma olasılığını dışlamadığını belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bu tür açıklamaların ‘barışçıl nitelikte olmadığını ve Ukrayna toplumu içindeki görüşlerin yakınlaştırılmasını hedeflemediğini’ açıklamıştı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rusya-ABD ilişkilerinin Kiev yönetiminin Kerç Boğazı’ndaki provokasyonunun esiri olduğunu vurgulamıştı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest