GenelGüncel

Birleşmiş Milletler’den Rusya’ya Ukrayna uyarısı

Ukrayna’nın doğusundaki isyanların giderek büyüdüğünü ifade eden BM, hükümet ve Rusya yanlısı ayrılıkçıların arasındaki çatışmanın artabileceğini ifade etti.

Rusya’nın Ukrayna’daki ayrılıkçılara verdiği desteği kesmesini isteyen BM, çatışmaların artmasından korktuklarını açıkladı. Ukrayna’nın doğusunda iki tarafın her geçen birbirine yaklaştığı belirtilirken, ağır silahların bölgede yer aldığı bilgisi de verildi.

“AĞIR SİLAHLAR GELİYOR ÇATIŞMALAR BÜYÜYECEK”

Rusya’nın talebi üzerine Ukrayna’nın doğusundaki gelişmeleri görüşüldüğü BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Genel Sekreter siyasi danışmanı Miroslav Jenca, Ukrayna’nın doğusunda hükümet güçleri ve Rusya yanlısı ayrılıkçıların temas hattında gri bölgede birbirlerine yaklaştığını belirterek, ağır silahların kullanılabileceği ve temas hattına konuşlandırılabileceği uyarısında bulundu.

Jenca, “Temas hattında taraflar gri bölgede birbirlerine doğru yaklaşıyor. Ağır silahların kullanımı ve temas hattına konuşlandırılması söz konusu.” dedi.

3,5 MİLYON İNSAN YARDIMA MUHTAÇ

BM Genel Sekreteri’nin insani işler konusundaki yardımcılarından Miroslav Ursula Mueller ise sivillerin çatışmalarda en büyük bedeli ödemeye devam ettiğine dikkati çekerek, ”2014 yılından beri 3 bin 300’den fazla sivil hayatını kaybetti ve yaklaşık 9 bin kişi yaralandı.” diye konuştu.

Mueller, Ukrayna’nın doğusunda 3,5 milyon kişinin koruma ve insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest