GenelGüncelTürk Dünyası

Bir Umut Yeter dizisi RTÜK’e ve TV Kanalına şikayet Edildi

Kafkas Dernekleri Federasyonu “Bir Umut Yeter” dizisini RTÜK’e ve TV Kanalına şikayet Etti.

Kafkas Dernekleri Federasyonu sitesinden yapılan açıklamada :

” Kanal D televizyon kanalında yayınlanan “Bir Umut Yeter” dizisinde yer alan bir sahnede Çerkesler bağlamında ayrımcılık ve nefret suçu içeren ifadelerin kullanılması Federasyonumuzda, üye derneklerimizde, derneklerimizin üye tabanlarında ve genel olarak toplumumuzda infiale neden olmuştur.

Bu yayın şekli ve içeriği, Anayasaya, Türk Ceza Kanunu’na ve diğer ilgili mevzuata da aykırılık teşkil ettiği gibi, aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından belirlenen “Yayıncılık İlkeleri” ve “Yayıncılık Etik İlkeleri”ne açık aykırılık oluşturmaktadır. “Sütü bozuk” gibi ırkçı ifadeleri barındıran söz konusu seviyesiz yayın, etnik ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gibi aynı zamanda kadına karşı ayrımcılık yasağını da doğrudan ve net bir şekilde ihlal etmektedir.

Hukuka ve ahlaka aykırı bu yayın Fedarasyonumuz tarafından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Kanal D Yönetimi’ne şikayet edilmiştir.

RTÜK ve Kanal D Yönetimi nezdinde bireysel olarak da yoğun başvurular ve şikayetler yapılmaktadır.” denildi.

Bir Umut Yeter - Çerkes
Bir Umut Yeter – Çerkes

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest