Güncel

Aqmescitteki qartlar eviniñ sakinlerini Qurban bayramınen hayırladılar

Qırım müsulmanları Diniy idaresiniñ “Büllür” cemaat teşkilâtınıñ teşebbüsi ile esli-başlı insanlar içün  tantanalı bayram keçirildi.

Tedbir Qurban bayramına bağışlanğan. Qartlar Eviniñ sakinleri içün balalar meraqlı programma azırladılar – şiirler ve dualar oqudılar, Ernes Prtıhovnıñ reberligindeki “Nesil” ansambliniñ küçük artistleri bir qaç oyun nümünesini taqdim ettiler.

“Büllür” teşkilâtınıñ reberi Niyara Canbazovanıñ bildirgenine köre, tedbir pansionat memuriyeti ile birlikte teşkil olundı.

Niyara Canbazova: “Bizde yañğız qalğan qartlar olğanına çoq yazıq. Pansionat reberligi ile birlikte biz olar içün bayramnı teşkil etmege tırıştıq. Qartlar közyaşlarını gizlep, küldi, kendisini ufaq balalar kibi is ettiler. Qırımtatar halq yırlarını icra etti ve “Haytarma” oynadılar. Biz esli başlılarnıñ göñülini almağa tırıştıq. Allah olarğa qaviy sağlıq ve göñül raatlığı bersin. Allah bizni yanğğız qartlıqtan qorçalasın, ana-babalarıñız, büyüklerge muqayt oluñız, olarnı daa sıq quvandırmağa tırışıñız”, – dep ayttı.

Teşkilâtçılar tarafından bahşışlar ve tatlı ziyafet azırlanıldı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest