GenelGüncel

ALTIN ORDU DEVLETİNİN 750. YILI İÇİN 207 KİLOMETREYİ 4 GÜNDE KOŞTU

Tatar aktivist Nail Nabiulla Kazan-Bulgar ultramatonunu tamamladı. Yarış süresi 207 kilometre olup, sporcu 4 gün içinde bu mesafeyi koştu. Nail Nabiulla bugün de yaklaşık 50 kilometre koşarak ultramaratonu tamamladı.

Nail Nabiulla koşusuna Altınordu’nun kuruluşunun 750. yıldönümünü kutlayarak 4 Temmuz’da başladı.

Yarışın ideoloğu, başlatıcısı ve ana katılımcısı Tatar Birliği gençliği “Azatlyk” hareketinin eski lideri ve “Türk görüşü” gazetesinin kurucusu ve baş editörü Nail Nabiulla ana güzergahı, Tataristan’ın başkentinden 207 km uzaklıktaki Altınordu’nun ilk başkentine Bulgar’a kadar koştu.

Nabiulla atalarının aylarını suladığı nehirlerin kıyısında kamp kurarak geceledi.

Kartal saldırınca ne dedi?

Sosyal medyada koşusu hayranlıkla takip edilen Nail Nabiulla gazetecilere yaptığı açıklamada başına gelen enteresan bir olayı da şöyle paylaştı:

Komik bir olay daha oldu, açıkçası şok oldum. Ormanın yakınında bana bir kartal saldırdı! Ve iki kere! Görünüşe göre yuvası yakınımdaydı. Elbette, bir yandan bu saçmalık ama bu saldırıya nasıl tepki vereceğimi bilemedim. Taş topladım ve haykırdım: “ Altın Urda! Altyn Urda! (Ordu) ” . Kartal korkmuştu ve uçarak kaçtı.

Gelecek yıl aynı mesafeyi üç günde koşmayı hedefleyen Nail Nabiulla açıklamasını söyle tamamladı.

Inşallah bu uzun mesafeler, Tatar tarihinin popülerleşmesi, Altın Ordamız dahil olmak üzere ırkın popülerleşmesine katkıda bulunacaktır.

Nail Nabıulla
Nail Nabıulla
Nail Nabıulla
Nail Nabıulla
Nail Nabıulla
Nail Nabıulla
Nail Nabıulla
Nail Nabıulla

Kaynak : https://www.ulkucukadro.com/2019/07/altin-ordu-devletinin-750-yili-icin-207-kilometreyi-4-gunde-kostu/?fbclid=IwAR37WSEFYpHKRUsHlhE5N9s7D6JfdSSn5zAtAs0_PoypjZwlrsmYYc0WUno

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest