GenelGüncelTürk Dünyası

Almatı’da “Atabetü’l Hakayık ve Eski Türk Kültürü” toplantısı düzenledi

Kazakistan’ın Almatı kentinde 17 Kasım 2018 tarihinde, TÜRKSOY’un katkılarıyla “Atabetü’l Hakayık ve Eski Türk Kültürü” yuvarlak masa toplantısı ve Ahmet Yükneki’nin “Atabetü’l Hakayık” kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.




TÜRKSOY, Kazakistan Uygurları Etno-kültür Merkezi,  Kazakistan Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi “TÜRKSOY” Bölümü, “Turan Duniyası” Türk Halkları Kültür Fondu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinliğe, Kazakistan Parlamentosu milletvekili Şaymardan Nurumov, TÜRKSOY Kazakistan Ülke Temsilcisi Askar Turganbayev, Ahmet Batırsınov Dilbilimi Enstitüsü Müdürü Erden Kajıbek, Almatı Şehir Meclisi milletvekili Şavkat Umarov, Kazakistan Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi “TÜRKSOY” Bölümü Başkanı Kıdır Tore Edilbayulı, Prof. Dr. Ablet Kamalov ve “Atabetü’l Hakayık” kitabını hazırlayan, dilbilimci Doç. Dr. Ruslan Arziyev konuşmacı olarak katıldı.

TÜRKSOY Almatı’da "Atabetü'l Hakayık ve Eski Türk Kültürü" toplantısı düzenledi
TÜRKSOY Almatı’da “Atabetü’l Hakayık ve Eski Türk Kültürü” toplantısı düzenledi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest