GenelTürk Dünyası

4. Gagauz Yeri Yatırım Forumu TİKA Desteği ile Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ile Gagauz Yeri Özerk Bölgesi’nin başkenti Komrat’ta bu yıl dördüncüsü düzenlenen yatırım forumu gerçekleştirildi.

INVEST GAGAUZIA 2018 başlığı ile gerçekleştirilen forum kapsamında Gagauz Yeri Özerk Bölgesi’ndeki yatırım fırsatları ile bölgede hâlihazırda devam eden projeler katılımcılarla paylaşıldı.

Gagauz Yeri’nde yatırım ortamının tanıtılması, bölge ekonomisinin karşılaştırmalı üstünlüklerini ve bölgenin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlanması amaçlanan etkinliğe başta Moldova ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden yaklaşık 200 iş insanı ile sivil toplum temsilcisi katıldı.

Üç oturumun gerçekleştirildiği Forum’da; ilk olarak Gagauz Yeri’ndeki serbest bölgeler ve burada yatırımcılara sunulan avantajlar hakkında bilgi verildi. “Yenilik, Teknoloji ve Gelecek” başlığı ile düzenlenen ikinci oturumda bölgenin gelişen bilişim altyapısı ve yatırımcıya sağladığı avantajların paylaşılmasının ardından son oturumda bölgede yatırım yapan firma temsilcileri başarı hikâyelerini katılımcılara sundu.

Forumun açılışında konuşan Gagauz Yeri Başkanı İrina Vlah Moldova Hükümeti’nin desteğiyle, Moldova Parlamentosu tarafından Komrat ve Çadır-Lunga’daki iki yeni serbest bölge kurulmasını kabul eden yasanın önemini vurguladı. Komrat’ta yapımına başlanan sanayi parkının hızlı bir şekilde inşa sürecinin devam ettiğini belirterek bu parkta yer alacak iki uluslararası firmanın bölgenin kalkınmasına sağlayacağı katkıdan duyduğu mutluluğu paylaştı.

Gagauz Yeri Özerk Bölgesi, bulunduğu coğrafya itibari ile Avrupa Birliği, BDT ülkeleri ve Türkiye’yi kapsayan yaklaşık 800 milyon nüfuslu bir pazara erişim sağlıyor. Başta Tuna ve Karadeniz havzaları olmak üzere uluslararası ticari faaliyetler için elverişli bir konumda yer alıyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest