Türk Dünyası

15 Torunlu Orazhan Bitaynıñ 30 Yıllıq Macerası

Sade bir özbek apası kaşkorse ve yavluq kiyip, bitaylarğa hiç te has olmağan işnen oğraşa. Nefaqada olup taksi haydağan nene dümen başında özüni ğayet rahat duya.
Bu video Taraz’da çekildi ve yaqında internette yayınlandı. Başında taqqe (doppı) olğan yolcu taksici bitayğa yol tarif ete ve onen laf ete. Arabanıñ daması da körüne.
Bu işte 30 yıllıq tecrübesi olğan 67 yaşlı Orazhan Manabayeva 15 torunnıñ ve 2 torun balanıñ binası. Sovet birligi dağıldıqtan soñra o ailesini baqmaq içün çalışmağa mecbur oldu.
Bir çoq araba deñiştirdi. İşini seve ama gecelerde çalışmağa biraz çekine. Aslında Ayagoz’da çalışqan bu apa Taraz, Semey, Taldırkorgan, Şımkent boyunca doladı.


15 Торунлу Оразхан Битайнынъ 30 Йыллыкъ Маджерасы

Саде бир озьбек апасы кашкорсе ве явлукъ кийип, битайларгъа хич те хас олмагъан ишнен огъраша. Нефакъада олуп такси хайдагъан нене дюмен башында озюни гъает рахат дуя.
Бу видео Тараз’да чекильди ве якъында интернетте яйынланды. Башында такъкъе (доппы) олгъан ёлджу таксиджи битайгъа ёл тариф эте ве онен лаф эте. Арабанынъ дамасы да корюне.
Бу иште 30 йыллыкъ теджрюбеси олгъан 67 яшлы Оразхан Манабаева 15 торуннынъ ве 2 торун баланынъ бинасы. Совет бирлиги дагъылдыкътан сонъра о аилесини бакъмакъ ичюн чалышмагъа меджбур олду.
Бир чокъ араба денъиштирди. Ишини севе ама геджелерде чалышмагъа бираз чекине. Аслында Аягоз’да чалышкъан бу апа Тараз, Семей, Талдыркорган, Шымкент боюнджа долады.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest